Thursday, May 10, 2012

A Discovery of Witches

Deborah Harkness, daha yetiskin ve belki de akademik ilgileri olan kitle icin cadili, vampirli roman yazmis. akademik ilgileri olan kitle derken, olaylar Oxford'da, ve agirlikli olarak Bodleian / Duke Humfrey's Library'de geciyor -isin akademik kismi (simdilik) o. su sira kafam pek baska bir sey kaldirmadigi icin a Discovery of Witches'i okuyorum ve resmi olarak beyan etmek isterim ki, Matthew Clairmont'la firtinali bir ask yasiyoruz.

bahsettigim gibi, olaylar (olaylar) Oxford'da geciyor. Deborah Harkness tarihci ve yazar, Oxford'un yerlisi degil ama buada kalmis. kitap, bu kendini sehir sanan akademik bubble'daki gunluk hayata dair yuzlerce detayla dolu. boat houses'a giden parklara, henuz acilmadiklari erken saatlerde Merton College'in oradan ziplayip girilebilen yeri bile not dusmus. cakkkaaal. bana yasattigi turlu nostaljinin yani sira, Oxford sahiden de cadili, vampirli bir roman icin mukemmel setting. zaten ne yana donsen gargoyle, nereye baksan (faux) Medieval spires. Diana, New College Lane'den gece yururken urperdiginde, ben de urperdim, cunku zaten biz de gece oradan yururken urperirdik.

 

allahini seven ustume yakisikli ve karizmatik akademisyen vampir atsin.


not: serinin ikinci kitabi Shadow of Night bu yaz cikiyor. 

2 comments:

Ali said...

Nice and Accurate prophecies of Agnes "Nut"ter ^^, Tadfield is in Oxon... Bugün sabah good omens'da Oxon civarı için şey diyodu ne tuhaf yer sanki birkaç yüzlyıl önce bir balonun içine hapsolmuş gelişmişlik adına en fazla domuz çiftliği kurulabiliyor diğer her modern iş burada ters gidiyor..Bir Dünya var, bir de Oxon ^^

Anonymous said...

peki akademik derken sayfa altlarında notlar, annotationlar filan var mı susanna clarke romanlarındaki gibi? öyle olursa iyice muhteşem olur. olmasa da olur, paranormal unsurlar barındırıp iğrenç olmayan bir kitap bulmak bu devirde iyice zorlaştı.