Monday, June 13, 2011

there and back again, kim bilir kacinci take.

makedonya'dan dondum. donduk hatta. epey kalabalik bir grup olarak gitmistik; fire vermedik. makedonya izlenimlerimi bir baska yazida, hatta buyuk ihtimalle diger blogda yazmayi dusunuyorum; burada soyleyecegim sey baska. makedonya, evet, hayli cekilmez, berbat bir yer. oyle tatil icin falan dusunebilecegimiz yorelerden degil. dolayisiyla, istanbullularin cok iyi bildigi bir deyisi bu ulkeye de uyarlamak mumkun: "en guzel yani, turkiye'ye donusu." hal, durum boyle. peki ya bendeki bu geri donmeye bagli kasilma? sanki zevkten zevke kosuyor, konfor icinde yuvarlaniyorduk. iste istanbul: guzel, sahane bir haziran; havasi da, hayret edersin, taptaze. iste ev: konforlu, rahat, merkezi. bir nevi iste kapi iste sapi. ama bir de su, iste pinar: yine rahatsiz, yine huzursuz. ama tatlim, bir omur seyahatle gecmez ki? ustelik orada da banyolari begenmiyor, servise demedigini birakmiyor, havasindan sikayet ediyorsun (ic sesim konusuyor).

quo vadis?
belki de bu aksam istanbul'da bir otelde kalip kendimi aklimatize etmeliyim. sonra onumuzdeki maclara bakariz.

not: bu postun altina da gelip soyle simariksin, boyle bilmemnesin diye siksik edecek arkadas, bosuna etme. evet oyle simarigim, boyle kustahim ve en gicigi ne biliyor musun? istedigimi yapabiliyorum. o zaman pasta yesinler. kib.

14 comments:

ihsan said...

Anonim kaypaklığına kaçmadan şunu söylemek isterim ki bu binasal bazdaki heimatlosluğa yegâne çare bir mortgage sözleşmesi imzalamaktır. Kendini bir yere bağlamanın vakti geldiğinde, finansal enstrümanlardan daha sağlam bir halat bulamazsın. Borç da sanılanın aksine kamçı değil olsa olsa halat olur.

Ama benim perspektifimde sıkıntılı görünen bu yaşam öte yanda sıkıntının karşıtı olarak algılanıyor olabilir tabii :)

Böyle söyleyip de hayatımı bir süredir 3* bir apart otelde geçiriyor olmam da herhalde ikiyüzlülük adına mihenk taşlarındandır... Ama odama girince "eve geldim" diyorum hala ve ev tuttum borca girdim kredi de alacağım. Allahım borç ne kadar güzel birşey iyi ki borç var yoksa çat orada, çat burada, çat kapı arkasındaydık..! :O

cheja said...

evvela su en ustteki anonime bir cevap vereyim. anonimler karisiyor gerci ama. ben diyorum ki (sevgili anonim), ustune alinmis olacaksin. ya da olacaksiniz. bizde bon bon bakma olmaz. dalginim ben, ondan oyle bakiyorumdur (kime baktigimi bile anlayamadigim bir iddiaya yorum anca bu kadar). bir de niye tuzel kisilikle konustugunu anlayamadim, yoksa royal we mi idi? biliyorsun royal we'yi oyle herkes kullanamaz. kib.

cheja said...

ikinci anonim: bu gala dasli gala. ya aslinda bunlarin hicbiri olmuyor, ben boyle bir karakter yarattim, onun agzindan yaziyorum. eloise'in buyumusu gibi. oyle diyelim, oyle olsun.

cheja said...

ihsan'im; ben senelerdir bir sehirde maksimum uc sene doldurabildigim icin benim acimdan ev SATIN ALMAK hayli korkutucu bir sey. bana kalsa guzel bir otel suitinde epey uzunca bir sure kalabalirim sanirim. yatirim yapmak icin emlak en dogru secim ama su an icin oturmayacagimdan neredeyse emin oldugum bir emlak alimi benim isimi gormez. o yuzden cat burada, cat kapi arkasinda'ya devam. gittigi yere kadar.

ihsan said...

Önce ben de şu anonim olmayana bi cevap yazayım da o zaman; yahu ben evi yatırım olsun diye değil allah belamızı versin diye almamız gerektiğini savunuyorum. Arada üç beş kuruş kâr edersen de açıkçası üzülürüm, gerek yok yani bence, hadisenin ulviyetine parallelik arz etmeyen bir iktisap olur.

"Wanted to" değil "Doomed to" olduğun hayatı yaşarsan zihinsel anlamda inanılmaz bir rahatlama hissedeceksin, bu hafta bütçe konusunda da dikkat etmen gerekecek, hiç ummadığın bir yakınınla kolbastı oynayacaksın, Venüs bu ay da çok hareketli!

cheja said...

abi, commentlere niye like veremiyoruz? sana dedim ihsan.

ihsan said...

Hadi onu bir yana bırak, benim bir önceki odamda (C103) anahtar takılı değilken de 24 saat elektrik vardı ama sırf alçakta diye kompleks yapıp C503'e taşındım ve şimdi anahtarı çıkarttığımda elektrik olmuyor; dolayısıyla ben a/c'nin zamanlamasını ayarlayıp odamı ben daha gelmeden serinletemiyorum. Burada bu şartlarda birkaç ay daha (including, but not limited to, July and August) ne yapacağım hiçbir fikrim yok!

Tanrı kimseye başa çıkamayacağı dert vermesin.

Sahin Derya said...

komikmi$ la bu anonimler
bizi gordugunde bonbon bakma nedir ya
tam akademik ortam agzi
hey gidi okul felan

Sahin Derya said...

aa benim ismim $ahin derya bi de anonim ananim falan sanmayin keserim poponuzu

cheja said...

anonimdeki denyolugu sezdim. "bizi", "gordugunde" gibi laflarla anonimligini baltalayan bir yapisi var.

cheja said...

ihsan'cim, hayat bize zor mon cher.

Anonymous said...

bu blog bu kadar cok comment almazdi. ne oldu, biri ozet gecsin?

cheja said...

blog senelerdir ayni blog. kafa asagi yukari ayni kafa. ben de anlamadim.

Sahin Derya said...

I <3 my favorite libo$ pigi!